Инженеринг

Фармацевтското инженерство се фокусира на дизајнирање, градење и оптимизирање на производствени капацитети на медицински производи.

Една од најважните разлики помеѓу фармацевтското инженерство и другите инженерски сектори се строгите барања на фармацевтската индустрија за добра производна практика – GMP. За извонредноста на вашата фармацевтска компанија, мора да бидете способни да се справите со сè покомплексните барања за GMP за да се осигурате дека произведениот лек е безбеден за пациентите. Размислувањата за GMP се од витално значење во сите фази на дизајнирање, од раниот концептуален дизајн до имплементација и извршување на фармацевтски систем за квалитет.

Како ние можеме да го поддржиме вашиот бизнис?

За разлика од другите инженерски консултантски компании, нашиот мултидисциплинарен тим од архитекти и инженери за дизајн на фармацевтски капацитети и инженери за валидација, тестирање и обработка на чиста соба е експерт во сложената и високо регулирана фармацевтска индустрија. Без разлика дали ви треба нов објект или сакате да го обновите постоечкиот, нашата цел е да ви помогнеме да постигнете оптимално производство на GMP со користење на Lean принципите и да ги донесете медицинските производи брзо и безбедно на пазарот, додека наоѓате иновативни начини за намалување на трошоците, зголемување на производството и подобрување на одржливоста.

Концептуален дизајн, студија за преден инженерски дизајн (FEED), Детален дизајн, набавка и конструкција (EPC) во модел со клуч на рака, се некои примери за додадена вредност што можеме да ги генерираме со вас.