Законски рамки

Развојот на фармацевтски производи до комерцијализација вклучува многу чекори кои се регулирани од националните и глобалните здравствени власти (на пр. МАЛМЕД, Infarmed, EMA, FDA, итн.). Обезбедувањето усогласеност во текот на целиот процес е задолжително барање и за да се занемарат процедурите низ животниот циклус на производот, организациите распоредуваат докажани експерти за регулаторни прашања.

Регулаторниот тим делува како клучна врска помеѓу организацијата и националните и глобалните здравствени власти, следејќи ги сите клучни регулативи поврзани со производот и предусловите за неговото лансирање.

Како ние можеме да го поддржиме вашиот бизнис?

Stepscience ги води и помага компаниите за фармацевтска и наука за животот во дизајнирањето и имплементацијата на иновативни и глобални регулаторни стратегии со цел да се забрза развојот на производи и регистрацијата на фармацевтски производи, козметика, додатоци во исхраната, медицински помагала и други здравствени производи за сите фази на развој.

Овие услуги ги вклучуваат сите фази на развој на производот, од истражување и развој (R&D) до комерцијализација со совети за стратегија за секој производ и за пазарот на кој тие имаат за цел да му служат.