ЛУЃЕТО ОД STEPWISE: ДОБРЕДОЈДЕ СЕРХИО!

Запознајте го Серхио,

Серхио Гереиро е од Амадора, Поркалхота или попрецизно (можеби сте слушнале за тоа во „Os Maias“). Тој е хемиски инженер со над 9 години искуство во фармацевтската индустрија, во областа за обезбедување квалитет. Во овој период, Серхио го посвети најголемиот дел од своето време во квалификациите за опремата, проценките на ризикот од процесот и опремата, оптимизацијата на процесите, калибрацијата, ревизијата, следењето на објектите и политиките за интегритет на податоците.

Фармацевтската област имаше важен раст во изминатите неколку години, давајќи им можност на нови компании да се пласираат на пазарот создавајќи нови најсовремени фармацевтски капацитети. Серхио го прифати овој нов предизвик да биде дел од Stepwise Pharma & Engineering бидејќи една од неговите најголеми цели беше „да се вклучи во создавањето на целосно нова фабрика, навистина од нула“.

Полињата за фармацевтски и животни науки континуирано растат и се менуваат низ целиот свет. Серхио гледа светла иднина за овие сектори: „Постигнавме толку многу во последните две/три децении. Денес, со појавата на толку многу нови полиња и технологии, она што го сметавме за невозможно, сега е возможно“. Исто така, „Можноста да се предвиди реакцијата на одредени терапии ќе го зголеми квалитетот на животот на пациентите ширум светот“.

Тимската работа е еден од аспектите што Серхио најмногу ги цени на работа, бидејќи смета дека добрата работна средина е клуч за професионален успех „Ова мора да биде највисок приоритет на секоја компанија“, како и создавање на предизвикувачка средина бидејќи „Ако барате големина, треба да се следи предизвикот секој ден“. Серхио ја истражува емоционалната интелигенција во последните неколку години и признава дека е „неверојатно што може да направи за вас и за вашите колеги“.

Не е сè поврзано со работата, Серхио ужива во „читање, патување и спорт“ и ги цени малите нешта во животот како „одлична книга, сончев ден, базен“ и „вечера со пријателите добро послужена со убаво португалско вино“.

Во Stepscience Pharma & Engineering, Серџо се стреми, за кратко време, да и помогне на компанијата да стане една од најголемите компании за фармацевтски инженеринг во Португалија, „но зошто да застанеме тука кога имаме знаење да им помогнеме на клиентите ширум светот“. Навистина амбициозна цел, но сигурни сме дека заедно ќе ја исполниме оваа цел!

Ви благодариме Серхио и добре дојде во Stepwise Pharma & Engineering!

Кликнете овде и дознајте повеќе за нашите CQV услуги.