ЛУЃЕТО ОД STEPSCIENCE: ДОБРЕДОЈДЕ АНА ФЛАВИА!

Запознајте ја Ана,

Ана Флавија Родригес е родена во Мина Жераис, Бразил, а неодамна се преселила во Португалија. Таа е фармацевт, дипломирала на Федералниот универзитет во Минас Жераис, со експертиза во компјутеризиран систем Валидација и обезбедување квалитет и добри практики во секторот на науки за животот.

Искуство во валидација на системи како што се вградени, лабораториски, индустриска автоматизација, информации и cloud computing. Работела на проекти за имплементација на нови системи и одржување на потврдениот статус (периодичен преглед, одржување и подобрувања). Како гаранција за квалитет, таа работеше најмногу како рецензент на техничка документација, имајќи можност да извршува и други задачи, како што се внатрешен ревизор, креирање на СОП, управување со несообразности, имплементација на метрика на KPI, како и одговорна за обезбедување обука на новите вработени.

Во моментов Ана работи на клиентската локација, како дел од нивниот Оддел за обезбедување квалитет и е вклучена во верификацијата на квалификациските протоколи, пред и по извршувањето.

Хармонијата беше карактеристиката што најмногу ја импресионираше Ана кога се приклучи на тимот на Stepscience. „Сите луѓе беа многу љубезни кон мене и го олеснија процесот за преселба во Португалија“. Таа ја цени тимската соработка и секојдневното учење и таму го најде вистинското совпаѓање меѓу нејзините очекувања и реалноста во Stepscience.

Надвор од работата, Ана ужива да чита за различни теми и да открива нови места низ градот. „Сакам да учам различни работи и брзо учам. Така, мислам дека мојата љубопитност и желба за учење се најголема сила“. Сега, кога Ана се пресели во Португалија, сака да дознае повеќе за земјата и за CSV. Таа верува дека темите како управување со податоци, безбедност на информации, сајбер безбедност и интегритет на податоци ќе продолжат да се прошируваат. Како и паметните технологии (како машинското учење) и технолошките услуги (како софтверот, инфраструктурата како услуга) ќе добијат сè поголем простор во фармацевтската и останатите научни индустрии.

Ана, добре дојдовте во Stepscience Pharma & Engineering!

Во Stepscience, нашиот висококвалификуван тим со солидно искуство во фармацевтската и ветеринарната индустрија, медицинскиот канабис, козметиката, додатоците во исхраната и медицинските уреди ќе го поддржи вашиот бизнис како да е наш.