За нас

Кои Сме Ние?

Stepscience се разликува од конкуренцијата со тоа што е приспособена за фармацевтската индустрија и индустриите за животни науки регулирани со високо GMP.

Целиот животен циклус на производството на фармацевтската и животната наука е поддржан од нас, помагајќи да се постави насока, да се проценат придобивките од стратешките инвестиции и да се оптимизираат производствените и деловните процеси. Ние им помагаме на нашите клиенти од истражување и развој (R&D) до комерцијално производство.

Нашиот висококвалификуван тим комбинира солидно искуство во фармацевтската и ветеринарната индустрија, медицинскиот канабис, козметиката, додатоците во исхраната и медицинските уреди ќе го поддржи вашиот бизнис како што беше наш.

Нашата цел е да им помогнеме на нашите клиенти да постигнат и одржуваат извонредност во производството на GMP и да им помогнеме на патот до пазарот.

Нашата визија

Stepscience се разликува од конкуренцијата со тоа што е приспособена за фармацевтската индустрија и индустриите за животни науки регулирани со високо GMP .

Целиот животен циклус на производството на фармацевтската и животната наука е поддржан од нас, помагајќи да се постави насока, да се проценат придобивките од стратешките инвестиции и да се оптимизираат производствените и деловните процеси. Ние им помагаме на нашите клиенти од истражување и развој (R&D) до комерцијално производство.

Нашиот висококвалификуван тим комбинира солидно искуство во фармацевтската и ветеринарната индустрија, медицинскиот канабис, козметиката, додатоците во исхраната и медицинските уреди ќе го поддржи вашиот бизнис како што беше наш. Нашата цел е да им помогнеме на нашите клиенти да постигнат и одржуваат извонредност во производството на GMP и да им помогнеме на патот до пазарот.

Нашите основни вредности

ИНОВАЦИЈА

Ние сме страсни да создаваме иновативни, практични, усогласени и исплатливи решенија за нашите клиенти, се стремиме да ги извршуваме ефективно со активно вклучување во непрестајно учење и развој.

ТИМСКА РАБОТА

Ние веруваме, се почитуваме еден со друг и веруваме дека се претставуваме најдобро кога ја прифаќаме нашата различност и играме на нашите различни сили.

ИНТЕГРИТЕТ

Посветени сме да бидеме искрени и етички во сè што правиме и да бидеме одговорни за сите наши успеси и неуспеси.

КОМУНИКАЦИЈА

Ние се стремиме да одржуваме патишта за јасна и концизна комуникација, а тоа осигурува дека секој има можност да биде слушнат и да се цени нивното мислење.

КЛИЕНТ

Ние ги живееме нашите вредности секој ден со цел да ги надминеме очекувањата на клиентите.

Нашата мисија

Да им се помогне на компаниите за фармацевтски и животни науки да ги донесат производите на пазарот преку обезбедување флексибилни, усогласени, економични и идни решенија базирани на сигурно извршување на проектот .

Тим

Aldo Vidinha

CEO & Founder

 • Меѓународно искусен лидер со повеќе од 12 години искуство во фармацевтската индустрија во области како што се инженерство, валидација и квалификација, усогласеност со GMP, обезбедување квалитет и производство.
 • Ко-основач и поранешен КОО на Холиген, португалски производител на лиценциран медицински канабис за GMP.
 • Предводник на проектот за CapEx проекти до 18 милиони евра во големи меѓународни фармацевтски компании.
 • Експерт во индустријата за медицински канабис, кој е единствениот португалски експерт кој водеше и испорача целосно лиценцирана компанија и капацитети за медицински канабис.
 • Високо управуван и мотивиран лидер искусен во деловно стратешко размислување, градење тимови со високи перформанси и деловно консалтинг (извршна власт и нивоа на управување).

Nuno Santos

Business Manager - Pharma

 • Хемичар со постдипломски студии по бизнис администрација со повеќе од 15 години искуство во хемиската и фармацевтската индустрија, од развој на активни фармацевтски состојки (API) до производство на лекови.
 • Професионалец за обезбедување квалитет со огромно практично искуство во производство, управување со проекти, ревизија, инспекција и водење на одобрување за лиценцирање на фармацевтски капацитети од национални и меѓународни регулаторни тела.
 • Проектен менаџер за производство на лекови кои се во сопственост на петте најдобри светски фармацевтски играчи.
 • Искуство со медицински канабис, API, орален и парентерален лек.
 • Лидер Силно посветен на развивање на членовите на тимот кон создавање тимови со високи перформанси.

Ana Flávia

CQV менаџер

 • Фармацевт, дипломиран на Федералниот универзитет во Минас Жераис/Бразил, со искуство во валидација на компјутерски системи, обезбедување квалитет и добри практики во индустријата за животни науки.

 • Искуство во валидација на вградени, лабораториски, автоматизирани, ИТ и облак системи, работа на проекти за имплементација на нови системи и одржување на потврден статус (периодичен преглед, одржување и подобрувања на системот).

 • Како професионалец за обезбедување квалитет, таа работеше на проверка на техничката документација за валидација на аналитички методи, студии за фармацевтска еквивалентност, профил на распуштање за пост-регистрација, извештаи за стабилност; конференција на извештаи за физичко-хемиска анализа за ослободување на производот; Внатрешни аудиции; Преглед и развој на оперативни процедури.

Ана Переира

GMP проект менаџер

 • Хемичар со докторат по биотехнологија и специјализација за менаџмент на програми и проекти со над 8 години искуство во различни индустрии, вклучувајќи ја и фармацевтската индустрија.
 • Искусен проект менаџер со PMP сертификат од 2016 година
 • Управувал со неколку проекти за развој и производство на лекови, во сопственост на големи фармацевтски играчи
 • Волонтерски учител во Програмата „PMI во училиштата“ од 2016 година и член на PMI Toastmasters Club од 2020 година
 • Лидерот е посветен да создаде тимска средина за соработка

Партнерства